Abonneer je gratis op Techzine!

HP publiceert als eerste bedrijf in de technologiesector een lijst met zijn grootste leveranciers. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze leveranciers meer dan 95% van de kosten die HP maakt voor de aanschaf van materiaal en voor de productie en assemblage van zijn producten wereldwijd.

De publicatie van de lijst zorgt voor meer transparantie en een verdere verhoging van de normen in de leveringsketen in de IT-branche. Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

De grotere zichtbaarheid bevordert positieve operationele veranderingen in leverancierspraktijken op het gebied van werk, gezondheid en veiligheid, milieu en ethiek. De lijst zal bovendien andere bedrijven aansporen meer te doen om verantwoordelijkheid in de leveringsketen te bevorderen. Op de lijst met leveranciers van HP staan contractmanufacturers, leveranciers van elektronische productiediensten, original designmanufacturers en leveranciers van basisproducten.

"HP maakt de lijst van topleveranciers openbaar om samenwerking mogelijk te maken, om de verantwoordelijkheid van leveranciers te vergroten en om ons streven naar transparantie in de leveringsketen in daden om te zetten," aldus Mark Hurd, president en CEO van HP. "We werken nauw samen met onze leveranciers om te zorgen voor betere sociale en milieutechnische praktijken, en om daarmee de levens, van meer dan 400.000 werknemers wereldwijd, positief te beïnvloeden.

Als het grootste IT-bedrijf ter wereld heeft HP de grootste leveringsketen in de technologie-industrie. De topleveranciers van het bedrijf moeten voldoen aan de Electronic Industry Code of Conduct (EICC, gedragscode voor de elektronicabranche) en aan de strenge eisen van HP op het gebied van sociale en milieutechnische verantwoordelijkheid, waar ter wereld de leveranciers ook actief zijn.

"Door een lijst met topleveranciers te publiceren neemt HP een belangrijke stap op de weg naar een grotere transparantie, als een middel om de levens van werknemers te verbeteren," zegt David M. Schilling, directeur van het Global Corporate Accountability Program van het Interfaith Center on Corporate Responsibility. "Ik hoop dat HP de lat in de toekomst steeds hoger zal leggen."