Abonneer je gratis op Techzine!

Activision en Vivendi Games zijn uit de ESA gestapt. Nadat Activision eerder al bekend gemaakt had dit jaar niet deel te zullen nemen aan de E3, hebben beide ontwikkelaars nu besloten ook uit de Entertainment Software Association te stappen.

Activision en Vivendi die op op termijn met elkaar gaan fuseren, zijn een van de belangrijkste leden van de ESA. Rich Taylor, woordvoerder van de ESA heeft nu bevestigd dat zowel Activision als Vivendi hun lidmaatschap bij hun hebben opgezegd. Wat de precieze redenen zijn die tot deze breuk hebben geleid is nog niet bekend. Maar enkele bronnen melden dat Activision niet tevreden is met de door ESA uitgevoerde taken.

De ESA is een handelsvereniging voor computer en video games. De vereniging houdt zich onder andere bezig met het beschermen van intellectuele eigendommen van ontwikkelaars, de regelgeving en censuur van games. De ESBR dat games een leeftijdsrating meegeeft en de E3 zijn eveneens onderdelen van de ESA. Activision en Vivendi hebben voorlopig nog niet op deze breuk gereageerd.