min

Tags in dit artikel

,

De laatste tijd neemt Google nogal wat bedrijven over en ook nu is het weer raak. Voor een bedrag van 15 miljoen dollar heeft Google het bedrijf Omnisio over genomen om YouTube te kunnen versterken.

Omnisio had namelijk een techniek in handen waarmee het mogelijk is om online videobestanden aan te passen. Als de video’s dus eenmaal op internet staan kunnen ze daarna nog handmatig bewerkt worden, zonder een nieuw exemplaar te verzenden naar de website. Men wil dit stukje technologie vanzelfsprekend gaan gebruiken in YouTube.

Omnisio is ontstaan door drie Australiërs en het bedrijf heeft zelf de software gemaakt die Google graag wil hebben. Op de website blijkt dat de drie Australiërs plus het gehele team bij Google gaan werken. De drie Australiërs laten namelijk het volgende weten: "Wij zijn door Google aangenomen en we zullen spoedig deelnemen aan het Youtube-team . We zullen dan samenwerken met de marktleider in online video’s."

Google laat het volgende weten over de overname: "Het Omnisio-team heeft een enorme technische expertise wanneer het aankomt op geavanceerde video tools. Samen met dit talent moeten we gaan onderzoeken hoe we de YouTube-ervaring voor gebruikers van YouTube kunnen versterken.