Vlak voor het weekend dook er plotseling een gerucht van een hobby-journalist op dat Apple-topman Steve Jobs met spoed naar het ziekenhuis in zijn woonplaats was overgebracht. De gezondheid van de belangrijkste man bij Apple baart menigeen al geruime tijd zorgen.

Beursanalisten zijn van mening dat Jobs een belangrijke persoon is voor het bedrijf. Als er iets met Jobs is waardoor hij gedwongen zou zijn, zijn functie neer te leggen dalen de koersen van het Apple-aandeel meteen. Zo ook afgelopen vrijdag toen bekend werd dat Jobs een hartaanval had gekregen.

Het nieuws werd bekend op de website iReport.com, een website van nieuwszender CNN, waar hobby-journalisten hun eigen nieuws kunnen plaatsen dat niet bewerkt of gefilterd wordt. Volgens de auteur van het stuk werd Jobs enkele uren nadat hij een ernstige hartaanval had de Eerste Hulp binnengebracht.

De auteur van het stuk claimt de informatie van een bron te hebben die bij het hele gebeuren betrokken was. De bron, hoe dan ook, wilde graag anoniem blijven. Nadat het Apple-aandeel de afgelopen week al veel te verduren had door de aanhoudende problemen op de financiële markten, zorgde het bericht er wederom voor dat het aandeel in het rood schoot.

Kort nadat het Apple-aandeel daalde reageerde Apple-woordvoerder Steve Dowling tegenover persbureau Reuters. "Het is niet waar", zei hij. Het is niet voor het eerst dat berichten over de gezondheid van Steve Jobs gepubliceerd worden. Eind augustus werd de topman van Apple door persbureau Bloomberg per abuis doodverklaard nadat een medewerker het artikel na wijziging online plaatste.

Inmiddels onderzoekt de Amerikaanse beurswaakhond SEC de situatie van afgelopen vrijdag. Het SEC wil zeker zijn dat de berichtgeving niet met opzet gedaan is om het Apple-aandeel nog verder onder druk te zetten.