Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een persconferentie van RIM, Research in Motion en het bedrijf achter BlackBerry, is het bedrijf niet bang voor wat concurrentie op de mobiele telecommarkt. BlackBerry staat qua cijfers nog met kop en schouder boven de rest, zo stelt RIM.

Tegenwoordig komen er steeds meer bedrijven in het spel en krijgt RIM steeds meer concurrentie. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de zakelijke markt, maar hier zitten ook spelers als de iPhone en Google’s Android-project. Al met al voelt RIM nog geen hete adem in de nek, zo stelt het bedrijf. BlackBerry steekt qua cijfers immers nog ver boven de rest uit.

RIM had afgelopen vrijdag een persconferentie gehouden om het tienjarig bestaan van de BlackBerry te vieren en kreeg hierbij de vraag of het bedrijf bang was voor de concurrentie. Zo stelt David Heit, directeur productmanagement bij RIM, dat de BlackBerry Storm bijvoorbeeld kan concurreren met de iPhone. Hij voegt wel toe dat de telefoon hiervoor niet ontwikkeld is, maar dit wel kan. Wat Android betreft wacht RIM af, stelt het bedrijf. "Om eerlijk te zijn, we wachten af en we zien wel. Het is immers een open applicatie," stelt Heit.

Als laatst geeft Heit nog aan dat ook de BlackBerry-ontwikkeling ten alle tijden in beweging is. Zo geeft Heit als voorbeeld dat men tien jaar geleden nog niet kon dromen van e-mail op de mobiele telefoon en dit nu gewoon normaal is. Ook kijkt BlackBerry naar de redenen waarom men een laptop meeneemt en baseert hierop nieuwe features en ideeën, stelt het bedrijf.