Abonneer je gratis op Techzine!

Naast de verschillende aankondigingen op het gebied van desktophardware, kregen ook de AirPort Extreme- en Time Capsule-router vandaag een upgrade. En daarnaast introduceerde Apple ook een nieuwe versie van zijn toetsenbord.

AirPort Extreme & Time Capsule

Meest interessante vernieuwing voor beide producten is de mogelijkheid om gelijktijdig 802.11 B/G en 802.11 N-frequenties uit te storen. Dit moet volgens Apple resulteren in betere compatibiliteit, stabiliteit en bereik van het signaal. Bijkomend hebben beide apparaten nu een nieuwe functie waarmee een apart netwerk voor gasten aangemaakt kan worden. Dit staat los van bestaande netwerken en daarmee kunnen gasten zonder inloggegevens toch gebruik maken van het netwerk.

Apple introduceerde tot slot op de AirPort Extreme en Time Capsule speciaal voor MobileMe-gebruikers nog een exclusieve functie. Aangesloten harde schijven (en de interne harde schijf van de Time Capsule) kunnen met een MobileMe account overal via internet gebruikt worden.

De nieuwe AirPort Extreme kost 159 euro en is per direct verkrijgbaar. De nieuwe Time Capsule kost 269 euro met een 500 GB harde schijf en 449 met een 1 TB harde schijf en is eveneens per direct verkrijgbaar.

Nieuw Apple-toetsenbord

Tot slot introduceerde Apple vandaag ook een nieuwe versie van het Apple-toetsenbord. Voorheen waren er van dit toetsenbord twee varianten: een bedraad toetsenbord met numpad en een draadloos toetsenbord zonder numpad. Apple heeft daar nu een derde variant aan toegevoegd, bedraad zonder numpad.

De kleine bedraadde variant kost , net als de gewone bedraadde variant, 49 euro en de even grote draadloze Bluetooth-variant kost 79 euro. Het nieuwe toetsenbord is per direct verkrijgbaar.

Onze redactie heeft een foutje gemaakt. De bedraadde variant is niet ontdaan van het numpad, in plaats daarvan is er nu een extra variant zonder numpad. Er kan dus gekozen worden uit een bedraad toetsenbord met of zonder numpad. Het artikel is aangepast om dit te reflecteren.