1 min

Tags in dit artikel

, ,

NVIDIA zal erg zijn best moeten doen om het ION-platform aan de man te brengen. Afnemers van het systeem zijn afwachtend en zijn het niet eens over de prijs. Alleen wanneer Acer succes heeft met het platform en de prijs omlaag gaat, gaan ze wellicht overstag.

Ondanks dat Acer reeds een ION-systeem heeft gelanceerd zijn andere Taiwanese leveranciers niet zo enthousiast over het idee van een op ION gebaseerd systeem. Ze zijn vooral bezorgd over de contacten met Intel en de hoge kosten van het platform. Als Acer succes heeft met zijn Acer AspireRevo gaan de overige fabrikanten stappen ondernemen.

De kosten van de ION-chipset zijn hoger dan die van Intel 945GC-chipset. Het is de vraag of Intel ook zijn GN40-chipset, bedoeld voor het Atom platform, als desktopchipset gaat uitbrengen. Het lijkt erop dat het bedrijf zijn producten graag gescheiden houdt om niet de eigen ruiten in te gooien. De doorontwikkeling van de GN40-chipset zou uiteindelijk kunnen leiden tot een vermindering van de verkoop van processoren en chipsets met een hoger prijskaartje.

Volgens de Digitimes kunnen de bedrijven nog worden overtuigd om de ION-chipset te implementeren, maar dan zou een korting van tussen de twintig en dertig procent nodig zijn. Het zal niet gemakkelijk zijn voor NVIDIA om de prijs te reduceren, gezien het feit dat het slecht één van de twee cruciale delen verkoopt van het platform.