min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook chipfabrikant NXP heeft de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. Het bedrijf zag zowel de omzet als het nettoverlies verder dalen.

Het gaat al een tijdje slecht met de fabrikant van chips. De economische crisis heeft een enorme impact op de chipindustrie, dit is te merken bij de publicatie van de kwartaalcijfers van NXP. Zowel het nettoverlies als de omzet daalden ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Waar het bedrijf in het eerste kwartaal van 2008 nog een winst behaalde van 183 miljoen dollar, zag het dit in het laatste kwartaal van 2008 fors dalen. Toen bedroeg de winst nog slechts 41 miljoen dollar. NXP is echter in het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers beland, het bedrijf maakte namelijk een nettoverlies van maar liefst 568 miljoen dollar. Ook het bedrijfsresultaat is nu negatief, namelijk 71 miljoen dollar.

Ook de omzet heeft flink te lijden onder de recessie. Vorig jaar bedroeg deze namelijk nog 1,5 miljard dollar. Het laatste kwartaal van 2008 daalde deze naar 702 miljoen dollar. Uit de cijfers van dit kwartaal blijkt dat de omzet nog verder is gedaald, namelijk naar 673 miljoen dollar.

Er is echter ook nog goed nieuws te vertellen. De reorganisatie die NXP heeft doorgevoerd kostte weliswaar duizenden banen. De verwachting is wel dat deze meer kosten gaat besparen dan van te voren verwacht werd. Het bedrijf denkt dat het mogelijk is om de omzet in het volgende kwartaal te verbeteren. Meer uitspraken over de toekomst durft het bedrijf niet te doen.