min

Tags in dit artikel

, ,

Citrix, een bekend Amerikaans softwarehuis, heeft de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de omzet slechts licht gedaald is

In de eerste drie maanden van 2009 zag het bedrijf de omzet licht dalen. Waar de omzet in het eerste kwartaal van 2008 nog 377 miljoen dollar bedroeg, is dit nu gedaald naar 369 miljoen dollar. Dat is een daling van slechts twee procent. Het bedrijf is zeer tevreden over het resultaat, mede door de economische crisis die bij veel bedrijven voor harde klappen heeft gezorgd.

"Ik ben tevreden met onze prestaties dit eerste kwartaal, in de moeilijkste macro-economische periode sinds jaren", zegt Mark Templeton, President en CEO van Citrix Systems. "Veel bedrijven verlagen hun IT-budgetten . Hierdoor worden onze enterprise- en SaaS-producten van nog groter belang, aangezien ze de IT-kosten verlagen en tegelijkertijd de flexibiliteit bieden die nu nodig is."

Citrix zag zowel de inkomsten uit licentie-updates, als de inkomsten uit online diensten stijgen. Respectievelijk met elf en zestien procent. Ook zag het bedrijf de inkomsten uit technische diensten stijgen met acht procent. De enige minpunten zijn te vinden bij de inkomsten uit productlicenties en de omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Die daalde namelijk respectievelijk met 24 en 11 procent.