2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft besloten om leningen bij consumenten aan te gaan. Men kan namelijk een obligatie kopen van Microsoft, de looptijd bedraagt vijf, tien of dertig jaar. Wat Microsoft met het geleende geld wil gaan doen, is nog niet bekend.

Het lijkt erop dat Microsoft ongeveer 3,75 miljard dollar wil lenen van de consumenten. De softwaregigant heeft namelijk voor dit bedrag obligaties de wereld in geholpen. Waarvoor dit is, is nog onbekend. Het lijkt erop dat Microsoft een grote overname plant en dat de softwaregigant wat aandelen wil terugkopen van aandeelhouders.

De lening is gisteren aangemeld bij Securities and Exchange Commission. De lening is al eerder goedgekeurd door de raad van Bestuur, van Microsoft. Microsoft heeft ongeveer een vermogen van 25 miljard dollar, waarvoor die extra 3,75 miljard benodigd is, is niet bekend.

Diverse journalisten putten nu uit diverse bronnen, om te kunnen speculeren waar het geld naar toegaat. Steve Ballmer heeft aangegeven dat de Yahoo! overname compleet van de baan is, dus dat lijkt hem niet te worden. The Wall Street Journal meldt dat Microsoft in 2004 gesprekken heeft gevoerd met SAP en dat de softwaregigant dit bedrijf wil inlijven nu. De directeur van SAP weigert echter elke vorm van commentaar over deze kwestie.

Een andere mogelijkheid kan zijn dat Microsoft een appeltje voor de dorst wil achterhouden. Het bedrijf doet het immers slechter dan voorheen op de beurs, door de economische crisis. Het zou dus kunnen dat de balansreserves van Microsoft aan het teruglopen zijn, waardoor Microsoft wat extra geld wil binnen laten komen. Nu obligaties uitschrijven is eveneens een relatief goedkope manier om geld te lenen. Dit argument kan echter ook weer teruggevoerd worden naar een overname, een gezonde financiële positie helpt al gauw als men een grote overname wil doen.