Abonneer je gratis op Techzine!

Intel is wederom aangeklaagd voor misbruik van haar dominante positie op de computermarkt. Zo zou Intel afpersing en omkoping hebben gebruikt om hun merk beter te verkopen dan de concurrent.

Intel ontkent alle beschuldigingen van corruptie. Zo zou Intel jarenlang grote computerfabrikanten als Dell, Hp en IBM miljoenen dollars hebben betaalt om ervoor te kunnen zorgen dat hun processors in de computers werden gebouwd. Zo zou AMD veel minder kans hebben om zijn processors te kunnen verkopen. Verder zou er zijn gedreigd met vergeldingsmaatregelen als de bedrijven teveel reclame zouden maken voor de computers met processors van AMD.

Volgens Intel zouden de prijs en kortingsacties een legitieme handelswijze zijn op de concurrerende markt. Toch zijn er nog veel meer op Intel gebaseerde systemen op de markt te vinden. Dat de prijzen dalen en innovaties toenemen dat is een teken van marktwerking, geeft Intel aan.

Het is niet de eerste keer dat Intel aangeklaagd wordt. Eerder dit jaar kreeg Intel al een boete van 1 miljard euro van de Europese Unie voor het oneerlijk buiten de markt houden van AMD