Abonneer je gratis op Techzine!

De Chinese overheid heeft bevestigd dat de internetlicentie van Google Inc. in China verlengd is. Google liet afgelopen vrijdag al weten dat China de licentie verlengd had.

Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft een lijst van 200 bedrijven gepubliceerd waarvan de licenties recentelijk verlengd zijn. In het document wordt vermeld dat Guxiang, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het runnen van de Chinese websites van Google, goedkeuring kreeg nadat het ‘verbeteringen had aangebracht’, maar wordt er verder niet dieper ingegaan op de verlenging van de licentie.

Persbureau Xinhua meldt dat de internetlicentie van Guxiang vernieuwd werd omdat het bedrijf, na verbeteringen, zich aan de Chinese wetgeving houdt, en geen content verspreid die tegen de Chinese telecomwetgeving ingaan. De wetgeving verbiedt elke organisatie of individu om ongeoorloofde content publiceren, zoals informatie die de macht van de staat ondermijnt, de nationale veiligheid bedreigt, aanspoort tot etnische haat en afscheiding, of extreem gewelddadig of pornografisch materiaal bevat.

Mogelijk komt er nu een einde aan de maandenlange conflicten met de Chinese regering.