min

Tags in dit artikel

,

India’s minister van Human Resource Development Kapil Sibal heeft deze week ’s werelds goedkoopste laptop onthuld. Het apparaat, dat het meeste wegheeft van een laptop, kost 35 dollar.

Het goedkope apparaat is speciaal ontwikkeld voor studenten. Sibal zei dat er al gesprekken lopen met fabrikanten van over de hele wereld over massaproductie van het touch-screenapparaat.

"We hebben een (ontwikkelings)fase bereikt waarin het moederbord, de chip, de verwerking en connectiviteit samen rond de 35 dollar kosten, inclusief geheugen, scherm, alles", aldus Sibal. Hij zei dat het apparaat geleverd zou worden met internetbrowsers, een PDF-lezer en de mogelijkheid om videoconferenties te starten.

Bovendien is er voldoende rekening gehouden met flexibiliteit van de hardwareonderdelen om nog andere componenten te gebruiken, om te zorgen dat het apparaat voldoet aan de eisen van de gebruiker.

Het doel is om het op Linux-gebaseerde apparaat in 2011 te introduceren op hogere scholen en de prijs verder te laten dalen naar 20 dollar en uiteindelijk zelfs naar tien dollar.