1 min

Maandag begon het als een gerucht, maar het is nu officieel een feit: Google heeft een eigen website gelanceerd over mode, een vergelijkingssite. Dit maakte Google vandaag bekend op hun blog.

Op de website genaamd Boutiques.com kunnen internetters kleding van verschillende aanbieders raadplegen aan de hand van voorkeuren en persoonlijk smaak of de smaak van bekende personen, zoals de kledingstukken van actrice Ashley Olsen. Daarnaast kunnen gebruikers ook hun eigen stijl creëren door een eigen ‘boetiek’ online te openen.

"Het internet was al een goede bron voor informatie wanneer mensen een camera of mp3-speler wilden kopen", aldus Munjal Shah, Product Manager bij Google. "Artikelen binnen de mode-industrie kan je echter niet beoordelen aan de hand van meningen van anderen en specificaties."

De website is geen site waar bezoekers rechtstreeks een kledingstuk kunnen kopen, maar het is wel een zoekmachine waar ze kunnen doorklikken naar een online webshop van een merk of retailer.

Volgens diverse bronnen is de modewereld al erg enthousiast over de bèta versie van de website. Maar de officiële onthulling van de website begint vandaag pas. Google heeft door het lanceren van Boutiques.com een grote primeur, want de verkoop van schoenen en kleding is één van de snelst groeiende online activiteiten op dit moment.