Abonneer je gratis op Techzine!

Een aantal uitgevers hebben WikiLeaks-oprichter Julian Assange ervan overtuigd om een autobiografie te gaan schrijven. Voor het schrijven van de autobiografie zal hij een bedrag van 1,3 miljoen dollar ontvangen, de voornaamste reden dat hij met deze deal akkoord is gegaan is omdat hij geld nodig heeft.

Tijdens een interview met de Sunday Times heeft Assange laten weten dat het boek gepubliceerd gaat worden in de VS en het Verenigd Koninkrijk. De uitgever die het boek in Amerika gaat uitgeven, Random House betaalt Julian Assange 800.000 dollar, de Britse Canongate Books gaat de autiobiografie in het Verenigd Koninkrijk uitgeven en hiervoor krijgt Assange een half miljoen dollar. Uit een reactie van de Amerikaanse uitgever Random House bleek dat de deal al helemaal rond is, "We zijn erg enthousiast dat we dit boek kunnen uitgeven. Het werk van Assange bij Wikileaks is overal ter wereld van onschatbare waarde."

De WikiLeaks-oprichter heeft het geld hard nodig, "Ik wil dit boek niet schrijven, maar ik moet. We hebben op dit moment al 200.000 pond uitgegeven aan juridische kosten, en ik moet mezelf en Wikileaks kunnen blijven verdedigen", aldus Julian Assange. Het is niet bekend waar de WikiLeaks-oprichter al dat geld wil laten, een tijdje geleden werd zijn Zwitserse bankrekening al geblokkeerd door "een administrative fout".