Abonneer je gratis op Techzine!

De rechtbank heeft besloten dat SAP rente aan Oracle moet gaan betalen over de schadevergoeding die eerder is opgelegd. Oracle had om een bedrag van 195 miljoen dollar gevraagd, de rechter kwam op iets anders uit en besloot dat SAP 16,5 miljoen dollar aan rente moet betalen aan Oracle.

De advocaten van Oracle hadden eerder deze maand een verzoek ingediend bij de rechtbank in Californië om SAP 195 miljoen dollar rente te laten betalen over de schadevergoeding van 1,3 miljard dollar die het bedrijf eerder kreeg opgelegd. De rechter heeft vervolgens besloten dat SAP inderdaad rente verschuldigd is aan het bedrijf, echter had de rechter een andere mening omtrent de hoogte van het bedrag en besloot dat SAP een bedrag van 16,5 miljoen dollar moest betalen aan rente.

Oracle klaagde SAP een aantal jaar geleden al aan omdat TomorrowNow, een bedrijf dat door SAP was overgenomen, zonder toestemming data had gedownload van de servers van Oracle. Het ging om honderdduizenden documenten en software, TomorrowNow gebruikte die documenten en software om technische ondersteuning te bieden aan klanten van bedrijven die door Oracle overgenomen waren. Door deze actie van TomorrowNow zou Oracle flink wat inkomsten zijn misgelopen, na de technische ondersteuning werden de klanten gestimuleerd om over te stappen naar SAP. Eind vorige maand werd de rechtszaak eindelijk afgerond en besloot de rechter dat SAP aan Oracle een schadevergoeding verschuldigd is van 1,3 miljard dollar. Waar nu dus 16,5 miljoen dollar bij is gekomen aan rente.