Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft is de laatste tijd veel in het nieuws met de nieuwe versie van Windows, Windows 8. Inmiddels is al veel duidelijk over het nieuwe besturingssysteem behalve wanneer deze nu precies op de markt komt. Er zijn nu bronnen die meldden dat Windows 8 mogelijk al in april 2012 op de markt komt.

Tijdens het Microsoft Worldwide Partner Conference gaf Microsoft wederom wat meer informatie over Windows 8 vrij. Zo wist het bedrijf te meldden dat de Windows 8 ARM-versie ondersteuning zal bieden aan processoren van nVidia, Qualcomm en Texas Instruments. Microsoft wilde verder benadrukken dat de ondersteuning voor Windows XP over 1000 dagen te einde loopt. Bedrijven moeten echt afscheid gaan nemen van Windows XP en gaan migreren.

Microsoft liet weten dat er in september op het Build event rond Windows 8 meer informatie beschikbaar komt en er nieuwe updates zullen worden getoond van Windows 8 en Windows 8 Server. Op internet gaat men er min of meer al vanuit dat er tijdens het Build event een eerste publiekelijke bèta zal worden vrijgegeven.

Microsoft ging voor het eerst ook dieper in op Windows 8 Server welke de opvolger moet worden van Windows Server 2008 R2. Windows 8 Server zal voornamelijk flink worden uitgebreid op het gebied van virtualisatie. Windows 8 Server moet in combinatie met de Hyper-V virtualisatiesoftware veel beter en sneller in staat zijn om virtual machines te creëren. Met een nieuwe functie genaamd Replica wordt het mogelijk om ad hoc virtual machines aan te maken. Ook zal Hyper-V meer dan 16 virtuele processoren per machine gaan ondersteunen. Microsoft spreekt over meer dan 100 nieuwe functies en de oplossing voor een private cloud omgeving.

Ook zal Microsoft binnenkort komen met Systems Center 2012, welke een single sign-on-functie zal bieden voor alle applicaties op verschillende servers. Ook moet het mogelijk worden om met één applicatie gevirtualiseerde Windows Servers te beheren en Microsoft Azure cloudoplossingen.