Abonneer je gratis op Techzine!

Op 10 november vindt voor de tweede maal de uitreiking van de Internet Awards plaats. Met deze prijs wil Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) Nederlandse bedrijven, organisatie en individuen in het zonnetje zetten voor de inspanningen die zij leveren om de informatiesamenleving te verbeteren.

Deelnemers kunnen voor de prijs meedingen door zich voor een van de categorieën in te schrijven op de website van SIDN. Kandidaten kunnen zich nomineren voor één van de vijf categorieën:

  • Overheid en burgers in dialoog;
  • De kracht van het netwerk;
  • Veilig Internet;
  • Internet en duurzaamheid;
  • Kennisoverdracht in de digitale omgeving.

Na de inschrijving volgt er een voorselectie door een de vakjury. Per categorie worden drie genomineerden uitgenodigd om hun initiatief voor te leggen en presenteren aan de jury. Op het jubileumcongres dat SIDN organiseert vanwege het 25-jarige bestaan van het .nl-domein zullen de Internet Awards 2011 uitgereikt worden aan de winnaars. Dit congres vindt plaats op 10 november in het Taets Gallery te Zaandam.

Vorig jaar vond voor de eerste keer de uitreiking van de Internet Awards plaats in het Circustheater te Scheveningen. De winnaars waren Drempelvrij Internetbankieren van SNS Bank, Stichting Sportief Zwolle, MyBee voor veilig internet en de website VerbeterDeBuurt.nl. Vanwege het uitblijven van internettoepassingen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de verduurzaming van de maatschappij, deelde SIDN vorig jaar geen award uit in de categorie Internet en Milieu.