Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren schreef Techzine op basis van internationale bronnen dat Apple een nieuwe rechtszaak aanspant tegen Samsung in het Australische Sydney vanwege vermeend patentinbreuk op beschermhoesjes voor de Galaxy Tab 10.1 en diverse smartphones. Dat bericht blijkt onjuist te zijn. In plaats daarvan voegt Apple negen patenten toe aan een rechtszaak waarin het een import- en verkoopverbod probeert af te dwingen voor diverse Galaxy-smartphones.

Dat laat Samsung in een verklaring aan Techzine weten. Aanvankelijk had Apple 13 patenten aangevoerd om de import en verkoop van diverse Galaxy-toestellen juridisch af te dwingen. Daar komen er nog eens 9 bovenop zodat het totaal op 22 uitkomt. Daarnaast zou Samsung zich volgens Apple schuldig maken aan het schenden van 4 modelrechten.

Apple wil met deze rechtszaak een import- en verkoopverbod afdwingen voor de Galaxy Nexus, Galaxy Nexus S, Galaxy SII, Galaxy S, Galaxy Gio, Galaxy Mini, Galaxy Ace en Galaxy Fit. Daarnaast is Apple nog steeds van mening dat de Galaxy Tab 10.1 inbreuk maakt op diverse patenten van Apple, hoewel de rechter daar twee weken geleden anders over oordeelde.

Op dit moment loopt er een rechtszaak tussen beide partijen. In deze zaak wil Samsung een verkoopverbod van de iPhone 4S afdwingen bij de rechter. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf schendt het nieuwste toestel van Apple drie patenten. Om hun verhaal te onderbouwen verzocht Samsung de rechter om de firmware van de iPhone 4S in te zien. Half november gaf de rechter Apple de opdracht om de broncode ter beschikking te stellen. Volgend jaar maart zal de rechter een uitspraak doen in deze zaak.