2min

Tags in dit artikel

, , ,

Icon, het bedrijf achter de levensechte pop van Steve Jobs, zegt dat het de productie ervan stopzet. Hoewel het bedrijf juridisch gezien niets fout lijkt te doen, zal het de productie van de poppen toch staken uit respect voor de nabestaanden van Jobs.

Dat zegt de topman van het bedrijf Icon Tandy Cheung tegen PC World. Aangezien personen wettelijk gezien niet als beeld vastgelegd kunnen worden, besloot het bedrijf om levensechte poppen van de overleden oud-topman van Apple Steve Jobs te vervaardigen. Apple en Jobs’ nabestaanden waren daar niet blij mee en verzochten Icon om af te zien van de productie. De advocaten voerden de druk bovendien op door met juridische middelen te dreigen, ook al hadden ze geen poot om op te staan.

Cheung zegt dat Jobs een bron van inspiratie voor hem was. Hij liet één exemplaar van de levensechte pop maken die hij naast zijn Mac zette. Toen de voormalige CEO van Apple overleed, wilde hij als herdenking de pop op de markt brengen voor alle fans van Apple en Steve Jobs. "Ik ben een groot bewonderaar van Steve Jobs en wilde hem met een action figure eren. Helaas hebben we enorme druk ervaren van de advocaten van Apple en de familie van Jobs", aldus Cheung.

Vanaf dat moment ontving hij brieven van de advocaten van Apple waarin ze met juridische sancties dreigden als hij niet afzag van de productie. Ook al lijken de advocaten geen schijn van kans te hebben als ze een rechtszaak tegen Icon aanspannen, uit respect voor het bedrijf en de nabestaanden besloot Cheung om af te zien van de productie.