Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft de laatste tijd weinig goeds over de concurrentie te zeggen. Eerder merkte Niklas Savander, vice-president van Nokia, al op dat toestellen met grote schermen ‘stom’ zijn. Vandaag gooit CEO Stephen Elop er nog een schepje bovenop door smartphones met een multicore-processor als ‘zinloos’ te bestempelen.

Stephen Elop merkt gedurende een interview met een Chinese krant op dat het geen zin heeft om processoren met meerdere rekenkernen in een smartphone te stoppen. Volgens Elop zijn dual- en quadcore processoren enkel grote energieslurpers en totaal zinloos wanneer het gaat om alledaagse taken.

Nokia past zelf singecore processoren van Qualcomm toe in de Lumia-reeks, maar in tegenstelling tot de concurrentie gebruikt Nokia voornamelijk Windows Phone als besturingssysteem voor smartphones. Windows Phone staat er om bekend dat het erg weinig vraagt van de hardware terwijl de boel toch snel blijft draaien.

Er lijken echter nogal wat haken en ogen aan de opmerkingen van Elop te zitten. Zo is gebleken dat dualcore processoren van ARM zuiniger zijn dan de singlecore-voorgangers. Nokia heeft daarnaast onlangs enkele dualcore smartphones aangekondigd.