1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na een uitspraak van een Australische rechter hebben de Australische bezitters van de nieuwe iPad recht op compensatie. Apple misleide klanten met de 4G-connectiviteit en moet klanten nu compenseren. Mogelijk krijgt deze zaak een staartje in meer landen waaronder in Zweden.

In Zweden is namelijk een consumentenwaakhond op de zaak gedoken. Deze organisatie onderzoekt nu of de inwoners van Zweden die een nieuwe iPad hebben aangeschaft ook recht hebben op een compensatie. In Australië ontvangen de eigenaren van de tablet een vergoeding nadat een rechter besloot dat Apple haar klanten heeft misleid. In de reclamecampagne zou Apple niet duidelijk hebben aangegeven dat de 4G-connectiviteit niet buiten de Verenigde Staten en Canada werkt.

Volgens een woordvoerder van de waakhond moeten ernstige beperkingen in functionaliteit duidelijk aan worden gegeven in de reclamecampagne. Dit zou Apple ook in Zweden na hebben gelaten. Een keuze of dat Apple ook in Zweden wordt vervolgd wordt aan het eind van volgende week gemaakt. Ook in Nederland verkoopt Apple de nieuwe iPad met 4G-connectiviteit, er is echter geen enkele aanbieder in Nederland met een 4G-netwerk, waardoor dit eigenlijk nutteloos is. De telecomoperators in Nederland hebben allemaal nog 3G-netwerken, hoewel 4G-netwerken veel sneller zijn en in de toekomst zeker nodig zullen zijn hebben de Nederlanders operators weinig haast met het opzetten van 4G-netwerken.