2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel de netwerkstoring bij Vodafone nog steeds niet volledig is opgelost, meldt de provider dat het de afgelopen dagen goede vorderingen heeft gemaakt bij de herstelwerkzaamheden. Bel-, sms- en mobiel internetverkeer is vrijwel overal in het getroffen gebied weer mogelijk en de landelijke stabiliteit van het netwerk is toegenomen.

In een persverklaring stelt Vodafone dat de huidige storing één van de meest omvangrijke en complexe uit de internationale geschiedenis van het bedrijf is. Nu de bel-, sms- en voicemaildiensten voor vrijwel iedereen beschikbaar zijn, zal de provider zich vanaf vandaag concentreren op het verbeteren van de dekking van mobiel internet en het vergroten van de stabiliteit van het netwerk. Het bedrijf waarschuwt dat er daardoor vandaag overbelasting kan optreden tijdens de piekuren.

De netwerkstoring houdt Vodafone al bijna een week in haar greep. Vorige week woensdag brak er rond 5 uur ’s ochtends brand uit in een bedrijfspand aan de Caïrostraat in Rotterdam. Dit bleek een belangrijke schakel te zijn in het Vodafone-netwerk, waar zo’n 700 telefoonmasten op zijn aangesloten. Sindsdien werken technici dag en nacht om de storing te verhelpen. Minister Verhagen (Economie, Landbouw en Innovatie) heeft aangekondigd binnenkort met de belangrijkste spelers uit de telecomsector om tafel te gaan zitten, daarbij zal hij bespreken of er mogelijkheden zijn om de gevolgen van storingen te beperken voor het bedrijfsleven en consumenten.

Of Vodafone een financiële compensatie zal verstrekken aan gedupeerden is onbekend. Het bedrijf heeft wel toegezegd dat het een gebaar zal maken richting de klanten.