1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft gisteren, na het sluiten van de beurs een marktwaarde van 600 miljard dollar bereikt. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf passeerde het bedrijf de grens van 600 miljard dollar.

Apple bereikte deze waarde nadat de waarde van één aandeel in het bedrijf afgelopen dinsdag een hoogte van 644 dollar behaalde. De totale waarde van alle aandelen van Apple zorgde voor een marktwaarde van 600 miljard dollar. Hiermee komt Apple akelig dicht in de buurt van het record wat Microsoft momenteel nog in handen heeft. Laatstgenoemde genoot namelijk gedurende de top van haar bestaan een marktwaarde van maar liefst 619 miljard dollar.

Echter is Microsoft inmiddels ver gezakt in waarde. Apple daarentegen geniet meer en meer populariteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wordt verwacht dat Apple het record een aardig stukje op zal gaan schroeven. Verschillende internationale media berichten namelijk al met uitspraken dat Apple in 2014 als eerste in de geschiedenis van 1 biljard dollar zal gaan bereiken. Een aandeel van Apple zal dan meer dan duizend dollar kosten.