Apple zou mogelijk stoppen met de productie van MacBook Pro’s met een scherm van 17 inch. Dit beweert Ming Chi-Kuo, een marktonderzoeker van KGI Securities met een geloofwaardige geschiedenis als het gaat om Apple-producten.

De grootste en meest uitgebreide variant van Apple’s MacBook Pro-reeks zou al tijdenlang worden geplaagd door slechte verkopen. Apple zou voornemens zijn om een nieuwe lijn MacBook’s aan te kondigen welke het gat tussen de MacBook Air en Pro op zullen vullen. Deze hybride systemen zullen krachtiger zijn dan de Air-modellen, maar beter te vervoeren zijn dan de Pro-systemen. Andere nieuwe features zijn OS X Mountain Lion en Intel’s Ivy Bridge. Om de omvang van het systeem te verkleinen zou de optische drive verwijderd worden.

Apple zou in het eerste kwartaal van 2012 ongeveer 3,1 miljoen MacBook’s verkocht hebben. Hiervan is bijna de helft de MacBook Pro met een scherm van 13 inch, waarmee het veruit het bestverkopende Mac-product blijkt. De 15-inch modellen van de Pro zijn goed voor ongeveer een half miljoen verkochte systemen terwijl de 17-inch modellen slechts de 50.000 aantikken. De MacBook Air is volgens Kuo goed voor 1,1 miljoen verkochte systemen waarbij de 11 en 13-inch modellen het aandeel eerlijk verdelen.