Beats Audio neemt muziekdienst MOG over

Abonneer je gratis op Techzine!

Beats Audio, bekend van de populaire koptelefoons, heeft bevestigd dat zij de muziekstreamingdienst MOG over neemt. MOG verkeerd momenteel in zwaar weer en hoopt het tij te kunnen keren met de overname.

Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. Muziekstreamingdienst MOG kent momenteel een zware tijd waarin de dienst veel concurrentie krijgt te voortduren van Spotify. Echter hoopt de dienst het tij te kunnen keren met een overname door Beats Audio. Geruchten over een eventuele overname door Beats Audio gingen al enige maanden rondte en blijken het nu dus bij het rechtte eind te hebben.

Beide bedrijven spreken over een end-to-end visie waarin de consument voorop staat. Door de overname zou Beats Audio een volledig op elkaar afgestemde ervaring kunnen bieden. Het is echter nog niet geheel duidelijk hoe de bedrijven dit gaan implementeren. Daarnaast rijst er ook nog de vraag hoe Beats Audio dit overeenstemt met HTC. De fabrikant uit Taiwan investeerde in augustus afgelopen jaar een bedrag van 309 miljoen dollar in het bedrijf.

De overname van MOG door Beats Audio is de eerste in het bestaan van het bedrijf. Er werden geen financiële details bekend gemaakt.