Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens hardnekkige geruchten zou Amazon zijn handen hebben gelegd op het bedrijf UpNext. De oprichters van het bedrijf zouden inmiddels naar het hoofdkantoor van Amazon zijn verhuisd.

Er zouden geen precieze financiële details bekend zijn gemaakt. Ook bedankte een woordvoerder van Amazon voor commentaar. Volgens de geruchten zouden de oprichters van UpNext kunnen rekenen op een vijfvoud van hun investeringsniveau van zo’n zestien maanden terug.

De keuze in verschillende kaarten lijkt met deze nieuwe ontwikkeling erg populair de laatste paar maanden. Zo koos Apple ervoor om de Maps-app van Google het veld te laten ruimen voor een eigen service. Google wordt hiermee een behoorlijke hak gezet aangezien bijna de helft van al het Maps-verkeer van het bedrijf vanuit Apple’s iOS komt. Amazon zou UpNext hebben gekocht om zo haar dienst mogelijk naar mobiele apparaten uit te kunnen breiden. Volgens verschillende media zou de overname wijzen op een meer robuustere Kindle Fire met meer features.

De huidige Kindle Fire heeft vooralsnog geen GPS aan boord waardoor de tablet bijvoorbeeld geen navigatie applicaties kan draaien. Ook plaatsgebonden diensten op basis van GPS behoren nog niet tot de mogelijkheden. De overname van UpNext zou kunnen betekenen dat we deze functie mogelijk wel terug gaan zien in een nieuwe versie van de tablet.