‘Het is tijd om Windows XP vaarwel te zeggen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is volgens Microsoft tijd om Windows XP vaarwel te zeggen. De ondersteuning zal daarom niet opnieuw verlengd worden. De nog lopende ondersteuning zal in 2014 ten einde lopen.

Wanneer Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP, zal dit niet betekenen dat de versie van het besturingssysteem niet meer te gebruiken is. Microsoft zal echter niet langer beveiligingsupdates uitbrengen voor de Windows-variant die inmiddels elf jaar in omloop is. Ondanks dat nog ongeveer op 40 procent van alle computers Windows XP geïnstalleerd staat, is het volgens Microsoft tijd om de versie vaarwel te zeggen.

Microsoft stuurt haar gebruikers dan ook aan om te upgraden richting Windows 7. Sinds de release van dit systeem in 2009, staat deze versie van het besturingssysteem voor het eerst in de geschiedenis op het grootste deel van alle Windows-computers geïnstalleerd. Volgens CNET zou Windows 7 inmiddels op 50,2 procent van de computers te vinden zijn. Daarnaast brengt Microsoft onder de aandacht dat alle computers die Windows 7 kunnen draaien ook versie 8 aan kunnen, omdat de vereiste specificaties elkaar weinig ontlopen.