Om de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem op tijd af te krijgen schijnt Microsoft besloten te hebben de vakanties van de ontwikkelaars te annuleren. Iedereen moet doorwerken om ervoor te zorgen dat Windows Phone 8 op tijd af is.

Om een lancering later dit jaar mogelijk te maken moet er bij Microsoft nog hard gewerkt worden. Volgens geruchten hebben werknemers van Microsoft zelfs vakanties moeten annuleren om op deze manier extra tijd te creëren voor de ontwikkeling. De recente testversies (builds) van Windows Phone 8 zouden nog de nodige bugs aan boord hebben en niet altijd even stabiel draaien.

Zo wordt er door een gebruiker van de website Reddit verklaard dat hij "een aantal vrienden heeft welke werkzaam zijn bij Microsoft. Zij hebben inderdaad hun vakantie geannuleerd". De grote vraag is wanneer Microsoft de nieuwe versie van Windows Phone wil lanceren. Het meest voor de hand ligt eind oktober tegelijk met Windows 8. Maar een gebruiker meldt ook dat het mogelijk al in september kan zijn of zelfs later in november. Microsoft zelf laat in een reactie weten dat het uit ziet naar de lancering van Windows Phone 8 later dit jaar.