Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is het meest waardevolle bedrijf ooit ter wereld. Het bedrijf uit Cupertino steeg gisteren naar een waarde van 623 miljard dollar. Hiermee verbrak Apple het record van het meest waardevolle bedrijf ooit dat op naam stond van Microsoft.

Microsoft wist in 1999 dit record neer te zetten en werd sindsdien nooit meer verbroken. Microsoft was op het hoogtepunt 620 miljard dollar waard. Doordat het aandeel Apple gisteren steeg tot 665,15 dollar per stuk sneuvelde het record dertien jaar na dato. Apple wist het record van Microsoft te verbreken met ongeveer 3 miljard dollar.

Volgens analisten zal het record nog hoger worden. Momenteel is de waarde per aandeel van Apple dus 665,15 dollar maar de verwachting is dat deze nog verder stijgt als de beurzen vandaag open gaan in de VS. Ook worden er enkele nieuwe producten van Apple verwacht op korte termijn wat kan zorgen voor een stijging in waarde. Medio september wordt de aankondiging van de nieuwe iPhone verwacht en mogelijk ook een iPad mini. Daarnaast heeft Apple recent de Macbook line-up vernieuwd maar ook de iMacs wachten nog steeds op een upgrade, die ongetwijfeld niet nog maanden op zich zal laten wachten.