Abonneer je gratis op Techzine!

De grote rechtszaak tussen Apple en Samsung is vorige week op zijn einde gelopen, in het nadeel van Samsung. Het Koreaanse bedrijf wil het er echter niet bij laten, want naar alle waarschijnlijkheid komt het bedrijf binnenkort met een aanklacht tegen Apple voor inbreuk op de LTE-patenten, mits Apple een LTE iPhone introduceert.

Na de rechtszaak tussen Samsung en Apple, waar Samsung uiteindelijk verloor, dreigt het hele circus weer van voor af aan te beginnen. Apple heeft zijn nieuwe iPhone nog niet aangekondigd, maar dat LTE-techniek aanwezig zal zijn wordt over het algemeen al aangenomen. Indien dit het geval is, zal Samsung direct een rechtszaak aanspannen. Het Koreaanse bedrijf is eigenaar van 12 procent van alle LTE-patenten en verwacht dat Apple wel ergens over de schreef zal gaan.

Qualcomm, Nokia en Ericsson zijn overigens de echte grootaandeelhouders als het gaat om LTE-patenten, zij beheren samen ongeveer 43 procent van het totaal. Het is mogelijk dat de patenten die Samsung in handen heeft voldoende zouden zijn voor een mogelijke veroordeling van Apple.

De nieuwe iPhone wordt waarschijnlijk op 12 september aangekondigd.