Volgens een bericht van Alibaba zou Google hebben gedreigd om de samenwerking met Acer op te zeggen voor Android-smartphones. Google zou niet willen dat Acer samen met Alibaba een smartphone op de markt brengt waar het Aliyun-besturingssysteem op draait. Dit terwijl Acer op het punt stond om samen met Alibaba de Acer CloudMobile A800 te lanceren in China.

Google zou dus niet willen dat zijn OEM-partners andere besturingssystemen uit proberen. Acer zelf laat weten dat Google alleen maar heeft gezegd dat het bezorgd zou zijn over het gebruik van Aliyun in de CloudMobile A800. Acer blijft communiceren met Google en is nog steeds van plan om de nieuwe Cloudmobile A800 met Aliyun op de markt te brengen. Aliyun is een besturingssysteem dat wordt ontwikkeld door Alibaba en ook geschikt is gemaakt om Android-apps te draaien.

De smartphones met Aliyun hoeven we niet in Nederland te verwachten, deze zijn vooralsnog gericht op de Chinese markt. De naam CloudMobile wordt door Acer echter wel gebruikt in Nederland, in Nederland komt Acer namelijk ook met een Cloudmobile smartphone, deze zal echter gewoon op Android draaien.

Hoe series we het bericht van Alibaba over Google moeten nemen is dan ook onduidelijk. Er zijn namelijk genoeg fabrikanten waar Google mee samenwerkt die met meerdere besturingssystemen werken. Zo maakt Samsung smartphones met Android, Windows Phone en Bada en HTC maakt smartphones met Android en Windows Phone.