Geen verkoopverbod Microsoft-producten Duitsland

Abonneer je gratis op Techzine!

De Amerikaanse rechtbank heeft besloten dat Motorola’s eis om Microsoft-producten in Duitsland te verbieden ongegrond is. Eerder gaf een rechter in Duitsland Motorola nog gelijk.

Motorola claimt dat Microsoft inbreuk maakt op verschillende patenten die worden gebruikt in onder meer Windows 7 en Xbox 360. Het gaat om patenten met betrekking tot h.264.

De Duitse rechtbank was het in mei 2010 eens met Motorola en verbood de betreffende Microsoft-producten. De door Google overgenomen smartphonefabrikant kon echter niet verder met het verkoopverbod, omdat een rechter in Seattle het verbod ongeldig verklaarde totdat hij een uitspraak over de zaak deed.

Vandaag kwam de uitspraak van de Ninth Circuit-rechtbank in San Francisco die het verbod van Motorola verwierp en het eens is met de rechter in Seattle.

Het lijkt vreemd dat een Amerikaanse rechter een verkoopverbod ingesteld in Duitsland ongedaan kan maken. Echter, de rechter is van mening dat deze zaak een privéconflict is tussen twee Amerikaanse bedrijven die onder de wet van de staat Washington vallen.