Microsoft serieus bezig met augmented reality

Abonneer je gratis op Techzine!

Het was al bekend dat Microsoft bezig was met draagbare computers en augmented reality, toch zijn de laatste patenten die gisteren gepubliceerd werden wel verrassend te noemen. De patenten lichten namelijk een tipje van de sluier van een applicatie die het bedrijf nog moet demonstreren.

Het patent gaat niet in op het doel waarvoor de augmented reality-toepassing gebruikt kan worden. Wel valt op te maken dat het draagbare apparaat ergens op het hoofd geplaatst moeten worden, dus bijvoorbeeld een pet of bril. Het AR-apparaat kan volgens het voorbeeld hiernaast gebruikt worden bij live-evenementen relevante informatie zoals statistieken in een sportwedstrijd te tonen. Om dit voor elkaar te krijgen zal het apparaat moeten weten waar de gebruiker is ten opzichte van de objecten, waar het informatie van moet tonen. Daarnaast moet het ook weten welke objecten er in het gezichtsveld zijn, dit moet natuurlijk ook telkens opnieuw ververst worden.

Eerder al lekte er informatie dat Microsoft van plan zou zijn om Augmented Reality-brillen te ontwikkelen als onderdeel van het Xbox-systeem. Deze brillen, Fortaleza Glasses, zouden volgens de berichten live-informatie moeten geven van mensen, plaatsen en objecten. Toen de berichten over dit apparaat verschenen, ging het gerucht dat deze zou verschijnen in 2014. Meer duidelijkheid over dit laatste is er momenteel nog niet.