Google neemt voorspeller Behavio over

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een aantal nieuwe medewerkers. Het team achter Behavio is overgenomen door Google en nu werkzaam voor de zoekgigant. Behavio werkt aan het opnemen en analyseren van data van smartphones.

Behavio houdt onder meer de locatie, snelheid, andere apparaten en netwerken, telefoonactiviteit, ruisniveaus en veel meer bij. Op basis van deze data worden voorspellingen gedaan, om afwijkend gedrag te detecteren en om een gok te doen over wat er precies in de omgeving gebeurt. Hiervoor is Funf gemaakt, een opensourceframework waarmee ontwikkelaars deze gegevens op Android kunnen benutten.

Het team achter Behavio bestaat uit drie alumni van MIT Media Lab en won vorig jaar de Knight News Challenge waarmee het 355.000 dollar ontving. Eerder werk van MIT op dit gebied richtte zich op het voorspellen van het ziek worden van een smartphonegebruiker, nog voordat deze symptomen liet zien. Deze voorspelling werd gedaan door fysieke bewegingen, sms-activiteit en meer in de gaten te houden.

Er is weinig informatie beschikbaar over de overname, maar het is wel duidelijk dat Behavio ermee stopt. Het team laat alleen weten dat het samenwerkt met Google om digitale ervaringen samen te brengen met ervaringen in de echte wereld. Het opensourceframework zal wel gewoon onderhouden blijven.