2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft zijn cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. De totale omzet van Google steeg met 19 procent ten opzichte van een jaar geleden naar 14,11 miljard dollar. Bovendien haalde de zoekgigant een winst van 3,2 miljard dollar. Aandeelhouders hadden meer verwacht.

Google kwam gisteren met tegenvallende kwartaalcijfers. Het bedrijf meldde een aangepaste winst per aandeel van 9,56 dollar. Dat is een goed bedrag voor veel bedrijven, maar investeerders hadden verwacht dat dit bedrag 1,30 dollar hoger zou zijn.

Het aandeel Google sloot gisteren in de VS met een bedrag van 910,68 dollar, maar daalde met 37 dollar met handelen na sluitingstijd naar 873,50 dollar.

Google laat weten dat het minder winst heeft gemaakt dan verwacht omdat de prijzen van advertenties aan het dalen zijn. Het heeft laten weten te blijven investeren in zijn belangrijkste producten en verwacht dat advertenties voor mobiele apparaten zullen aantrekken, omdat steeds meer bedrijven zich hiervoor aanmelden.

Mobiele advertenties zijn het lastigste te verkopen en worden beperkt door de kleine schermgrootte van smartphones. Hierdoor zijn ze ten minste 40 procent goedkoper dan advertenties voor op de desktop. Bovendien daalden de prijzen voor advertenties in zijn geheel met 6 procent. Dat is aanzienlijk meer dan de verwachte daling van 3 procent en de daling van 4 procent die plaatsvond in het eerste kwartaal.

CEO en medeoprichter van Google, Larry Page, meldt dat de mobiele advertenties geen probleem zullen zijn in de toekomst. "Google heeft een geweldig kwartaal gehad met meer dan 14 miljard dollar in omzet – 19 procent meer ten opzichte van vorig jaar", zo liet Page weten. "De verschuiving van één scherm naar meerdere zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor Google. Met meer apparaten, meer informatie en meer activiteit online dan ooit te voren kunnen we het leven van mensen alleen maar beter maken."