Xbox One met hogere kloksnelheid gaat in productie

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de grotendeels stopgezette voorverkoop van de Xbox One is de tijd aangebroken om de massaproductie aan te slingeren, dat bevestigde een topman van Microsoft’s Xbox-afdeling. Dat gebeurde echter niet voordat de kloksnelheid van de processor in de spelcomputer op de valreep omhoog is geschroefd.

Op de Citi Global Technology Conference werd deze CPU-tweak aangekondigd door Xbox Marketing Manager Yusuf Medhi: "Het systeem gaat geweldig worden", aldus de topman.

De kloksnelheid van de processor in de Xbox One was eerder vastgesteld op 1.6GHz. Met een verhoging van 150MHz zal de definitieve kloksnelheid echter liggen op 1.75GHz. Of dit daadwerkelijk een significant verschil gaat uitmaken, moeten we op dit moment nog afwachten. Dit hangt namelijk samen met de afvoer van de warmte die gegenereerd wordt en de tijdsduur waarop de processor op de maximale kloksnelheid kan draaien. De Xbox One heeft een beveiliging tegen oververhitting waarbij de kloksnelheid van verschillende onderdelen omlaag kan worden gedraaid wanneer de temperaturen te hoog oplopen.

De Xbox One komt in verschillende landen uit in november, in de Benelux moeten gamers wachten tot 2014.