1 min

Tags in dit artikel

, ,

De vierde bètaversie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS 7.1 is uitgebracht. Deze testversie is speciaal bedoeld voor ontwikkelaars en brengt naast de gebruikelijke bugfixes ook enkele grafische wijzigingen.

Twee weken geleden verspreidde Apple de derde testversie van iOS 7.1. De website 9to5Mac berichtte dat de uitrol van de vierde bètaversie reeds gaande is. Naar verluidt zullen er in totaal zes testversies worden verspreid, alvorens de definitieve iOS 7.1-upgrade vermoedelijk rond maart zal worden uitgebracht.

Deze vierde bètaversie bevat naast een aantal bugfixes met betrekking tot de werking van het toetsenbord en de contactenlijst ook enkele grafische wijzigingen. Zo heeft de weergave van de tekst op het vergrendelscherm van de iPad een kleine metamorfose ondergaan. Tevens zou de schuifweergave bij het afsluiten meer overeenkomen met de schuifweergave op het vergrendelscherm. Ook zou het scrollen door berichten soepeler moeten verlopen.


Volgens geruchten zou Apple in de definitieve iOS 7.1-upgrade enkele hardnekkige bugs uit iOS 7 (review) met betrekking tot het geheugengebruik willen oplossen. Ook zouden problemen die het vastlopen en herstarten van het mobiele besturingssysteem worden aangepakt, maar op dit moment is het onduidelijk of Apple daarin ook geslaagd is.