Nederlanders hebben snelste internet in Europa

Abonneer je gratis op Techzine!

Nederlanders hebben gemiddeld genomen de snelste internetverbindingen van Europa. Wereldwijd gezien staat Nederland op de derde plaats na Zuid-Korea en Japan. België is ook goed vertegenwoordigd in de lijst die is samengesteld door Akamai.

Nederlanders hebben gemiddeld genomen een internetsnelheid van 12,5 Mb/s. Dat is in vergelijking met een jaar geleden maar liefst 46 procent hoger. Met dit gemiddelde eindigt Nederland op een gedeelde derde plek, samen met Hong Kong. Zuid-Korea en Japan doen het beter met respectievelijk 22,1 en 13,3 Mb/s. België is terug te vinden op de negende positie met een gemiddelde snelheid van 9,7 Mb/s, in vergelijking met een jaar eerder is dat 46 procent sneller. Wereldwijd gezien bedraagt de gemiddelde internetsnelheid 3,6 Mb/s.

De penetratie van verbindingen met een minimale snelheid van 10 Mb/s ligt in Nederland op 44 procent van het totaal. In België is dat 34 procent. De Belgen zijn momenteel wel sneller dan Nederlanders bij het overstappen op een snellere internetverbinding. In België is het verschil met een jaar geleden 117 procent, in Nederland is het 106 procent. De penetratie is in Nederland op Europees niveau opnieuw het hoogst. De penetratie ligt wereldwijd gezien op 19 procent, dat is 69 procent meer dan een jaar geleden.

De mobiele verbindingen hebben in België een gemiddelde snelheid van 3,1 Mb/s, in Nederland is dat 2,2 procent.