Samsung: Dalende omzet door lagere vraag naar dure smartphones

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung’s financiële cijfers van de eerste drie maanden van 2014 zullen een daling in de winst tonen, zo verwacht het Koreaanse bedrijf zelf. Ten opzichte van een jaar eerder zal de winst ongeveer 4,3 procent lager uitvallen. Volgens Samsung is de daling te wijten aan een lagere vraag naar high-end smartphones.

Gedurende de eerste drie kwartalen van 2014 verwacht Samsung een winst van omgerekend 5,81 miljard euro binnengesleept te hebben. De omzet blijft met omgerekend 36,66 miljard euro vrijwel gelijk in vergelijking met een jaar eerder. Samsung weet met een gelijke omzet dus minder winst te realiseren.

De afname in winst lijkt te herleiden naar de Galaxy S4, welke niet gezien wordt als een grote stap voorwaarts ten opzichte van de Galaxy S III. Hoewel de verkopen initieel goed waren, had Samsung’s vlaggenschip moeite om het momentum vast te houden. Veel consumenten kozen na verloop van tijd voor goedkopere opties zoals de Galaxy S III. De mobiele divisie van Samsung is goed voor ongeveer tweederde van de omzet.