Update Snapchat brengt chatten en videobellen

Abonneer je gratis op Techzine!

Met een nieuwe update lijkt Snapchat steviger te willen concurreren met diensten als Facebook Messenger en WhatsApp. Snapchat-gebruikers op zowel Android als iOS kunnen nu via de dienst met elkaar chatten en videobellen.

De simpliciteit van Snapchat was de sleutel tot succes: gebruikers konden afbeeldingen naar elkaar sturen en aangeven hoe lang het zou duren voordat de content verwijderd wordt. Nu Snapchat een grote populariteit geniet begint de dienst extra functionaliteit in te bouwen om de concurrenten het vuur aan de schenen te leggen.

Een chatgesprek wordt geopend door naar rechts te vegen over de naam van een contact. Wanneer je het scherm verlaat worden alle berichten verwijderd. Is er expliciet iets dat je wilt bewaren, dan kan je dat aangeven.

Er wordt ook aangegeven of de andere gebruiker het chatgesprek momenteel open heeft staan. Als dat het geval is, dan is het mogelijk om een videogesprek te starten door met een vinger op het venster te drukken. Het beeld toont dan de front-camera. Door naar boven te vegen kan gewisseld worden naar de primaire camera.

Snapchat is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.