Apple belooft oplossing voor probleem met iMessage-adressen

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft vandaag officieel aangegeven dat er aan een oplossing voor een grote bug in iMessage wordt gewerkt. Door de fout worden berichten van iPhone-gebruikers niet bij anderen afgeleverd wanneer de overstap naar een ander mobiel platform zoals Android of Windows Phone is gemaakt.

Als een iPhone-gebruiker overstapt op een ander platform, blijft zijn of haar nummer in de database van Apple aangemerkt als een iMessage-adres, tenzij de gebruiker de dienst zelf heeft gedeactiveerd. Dit zorgt ervoor dat de berichten van andere iPhone-gebruikers niet worden verstuurd als sms-bericht en daardoor niet worden afgeleverd. Beide partijen weten dat echter niet.

Het oplossen van het probleem zou een flinke taak zijn, maar Apple belooft dat een toekomstige update voor iOS korte metten maakt met de bug. Wanneer we die update kunnen verwachten geeft het bedrijf niet aan, momenteel bevindt iOS 7.1.2 zich in de testfase. Die update zal waarschijnlijk ook het probleem met onversleutelde bijlages in e-mails verhelpen.