Google stopt 100 miljoen dollar in Europees investeringsfonds

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een nieuw investeringsfonds dat zich speciaal op Europa richt opgericht. In het fonds is 100 miljoen dollar beschikbaar om Europese bedrijven te steunen bij het ontwikkelen van producten of diensten. Het fonds valt onder Google Ventures.

Het nieuwe fonds is gehuisvest bij Google in Londen en zal op zoek gaan naar de beste ideeën en startups die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Google zal via het fonds dan investeren in deze bedrijven om van de ideeën ook werkende producten en diensten te maken. Google is van mening dat er ook in Europa veel goede startups zijn en wil de beginnende bedrijven die financiële hulp nodig hebben graag helpen. Google noemt SoundCloud, Spotify en Supercell als voorbeelden.

Google Ventures bestaat inmiddels al sinds 2009 en biedt naast een potje met geld ook ondersteuning in de vorm van ontwikkeling, ontwerp, marketing en management. Inmiddels heeft Google al in meer dan 250 bedrijven geïnvesteerd en nu richt het zijn pijlen dus wat specifieker op Europa.