‘WhatsApp werkt aan een web-applicatie’

Abonneer je gratis op Techzine!

In vergelijking met veel andere chatdiensten heeft marktleider WhatsApp een groot nadeel en dat is dat de dienst enkel bruikbaar is op smartphones. Het gerucht gaat dat er gewerkt wordt aan een web-app die deze tekortkoming zal wegpoetsen.

De geruchten zijn in eerste instantie het resultaat geweest van Telegram-directeur Pavel Durov, die zei te vermoeden dat WhatsApp aan een web-app werkt. De Facebook-dochter zou hebben getracht een web-ontwikkelaar van Telegram los te weken.

Maar nu is er ook een vondst van Androidworld, dat in de code van WhatsApp bepaalde verwijzingen naar een web-app met de naam WhatsApp Web vond. Specifiek gaat het om de vermelding van web-session, maar ook verschillende afbeeldingen en iconen doen denken dat een uitbreiding op komst is.

De web-app van WhatsApp moet bruikbaar worden via web.whatsapp.com, momenteel is dat domein nog niet openbaar te gebruiken. Op deze website moet men het eigen telefoonnummer invoeren en vervolgens met de smartphone een QR-code scannen om een sessie goed te keuren. Het lijkt er dus op dat deze verificatie bij elke sessie nodig is. WhatsApp verifieert de identiteit van gebruikers aan de hand van hun telefoonnummer en dat levert deze beperkende factor op.

Vooralsnog is het geheel onduidelijk of en wanneer de web-applicatie beschikbaar komt. Volgens Androidworld is de app nog volop in ontwikkeling.