NASA en Nissan gaan samenwerken aan zelfrijdende auto’s

Abonneer je gratis op Techzine!

Een niet erg voor de hand liggende samenwerking maar toch gaan de bedrijven met elkaar samenwerken, ruimteorganisatie NASA en autofabrikant Nissen. De bedrijven slaan de handen ineen om technologie te ontwikkelen voor een zelfrijdende auto.

Nissen wil auto’s ontwikkelen die volledig zelf kunnen rijden op de openbare weg, het doel is om in 2020 de eerste modellen te kunnen verkopen. Een doel dat ook veel andere autofabrikanten hebben. De NASA wil de techniek gebruiken in voertuigen die ze op andere planeten willen neerzetten. Indirect gaan Nissan’s straks ook rond rijden op Mars en mogelijk andere planeten en manen.

Beide organisaties hopen vooral van elkaar te kunnen leren, de NASA heeft op dit moment al voertuigen rondrijden op Mars, maar deze worden voornamelijk vanaf de aarde bedient. Nissen heeft al technologie in auto’s die zelf kunnen bepalen of het rijden in een bepaalde richting of situatie mogelijk is. Dat is iets wat de NASA graag wil toevoegen aan toekomstige voertuigen.

Nissen gaat beginnen met het toevoegen van terreinen van de NASA waarop de zelfrijdende auto’s kunnen worden ingezet en getest.