Instagram heeft bekendgemaakt dat het nu 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft, daarmee is het sociale netwerk een van de grootste en pakt het een plek in de top drie. Het sociale netwerk groeit gestaag door, waarschijnlijk kan het bedrijf over 9 maanden meldden dat het een half miljard actieve gebruikers heeft.

Instagram ziet het behalen van 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers als een belangrijke mijlpaal. In december vorig jaar waren het er nog 300 miljoen dus de groei zit er nog lekker in. Het hele sociale netwerk draait helemaal om het delen van foto’s, al zijn video’s van maximaal 30 seconde ook al enige tijd mogelijk. De website dankt zijn succes echter aan het delen van foto’s. Per dag verschijnen er 80 miljoen nieuwe foto’s op het sociale netwerk, in totaal staan er op dit moment 80 miljard foto’s op Instagram.

Instagram is nu ook een van de grotere sociale netwerken, Facebook, het moederbedrijf van Instagram. is absolute marktleider met 1,5 miljard actieve gebruikers, YouTube zit daar niet ver achter. Daarna volgt er een hele tijd niets en dan komt Instagram. Instagram is groter dan andere sociale netwerken als LinkedIn, Pinterest, SnapChat en Twitter. LinkedIn heeft 364 miljoen actieve gebruikers, Pinterest heeft er 100 miljoen, SnapChat rond de 200 miljoen en Twitter moet het doen met 316 miljoen gebruikers. Google+ is een aparte eend, die zou groter moeten zijn, maar Google lijkt begonnen aan de ontmanteling van het sociale netwerk en activiteit is ver te zoeken, dus die tellen we maar even niet mee.

Uiteraard zijn er ook nog diensten als Weibo en WeChat in China, maar die zijn in Europa en de Verenigde Staten niet echt populair, dus die nemen we niet mee in de vergelijking.

Instagram groeit in elk geval goed en Facebook heeft de markt van sociale netwerken stevig in handen. Naast Facebook en Instagram mag het met Facebook Messenger en WhatsApp ook niet klagen.