Microsoft: Veel bedrijven en overheden migreren al naar Windows 10

Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren was Techzine aanwezig op een evenement van Intel en Microsoft dat ging over het verleden maar vooral ook over de toekomst van computers. Hierin liet Microsoft ons weten dat veel overheden en bedrijven al druk bezig zijn met het migratietraject naar Windows 10. De adoptie van Windows 10 gaat ook onder bedrijven sneller dan voorgaande Windows-versies.

Microsoft noemde als voorbeeld de gemeente Haarlemmermeer en de TU Delft als twee grote organisaties die al zijn begonnen met een migratietraject naar Windows 10. Volgens Microsoft omarmen bedrijven Windows 10 veel sneller dan voorgaande Windows-versies, iets waar het bedrijf duidelijk niet op had gerekend want gisteravond is pas de update beschikbaar gekomen die allerlei enterprise mogelijkheden toevoegt aan Windows 10, waaronder Windows Update for Business en de Windows Store for Business.

Microsoft liet weten op vragen van Techzine dat er geen financieel voordeel is voor de bedrijven die nu al upgraden naar Windows 10. Windows 10 is voor consumenten in veel gevallen gratis als ze al over een Windows 7 of Windows 8-licentie beschikken, maar voor enterprise-klanten bestaat er niet zo’n regeling, die moeten gewoon per licentie betalen. Microsoft liet weten dat het in het geval van de TU Delft de organisatie wel ondersteunt bij de migratie zodat Microsoft de universiteit kan gebruiken als voorbeeld case.

Werk jij in een bedrijf waar de migratie naar Windows 10 al is ingezet? Of waar mogelijk al Windows 10-systemen in gebruik zijn? We horen het graag in de reacties!