Citrix heeft een grote reorganisatie aangekondigd waarbij 1 op de 9 personeelsleden hun baan gaan verliezen. In totaal worden er 1000 mensen ontslagen bij het softwarebedrijf. Verder gaat het bedrijf de "GoTo-activiteiten" verzelfstandigen.

Citrix zal de reorganisatie gaan doen in twee rondes, maar wel in een rap tempo, het bedrijf gaat deze maand nog beginnen met de reorganisatie en de bedoeling is deze eind januari al af te ronden. Voor de 9000 mensen die bij het bedrijf werken zijn het even spannende tijden.

Het is al langer bekend dat er bij Citrix iets moet veranderen de technologieën van het bedrijf zijn lang niet meer zo uniek en innovatief als ze ooit waren. Veel van de diensten zijn inmiddels standaard aanwezig in Windows of worden door sterkere concurrenten aangeboden.

Naast de enterprise-diensten biedt het bedrijf ook allerlei GoTo-software, zoals GoToMeeting en GoToWebcast, deze software zal worden ondergebracht in een nieuw zelfstandig bedrijf. Hierdoor krijgen deze onderdelen meer en betere aandacht. Eventuele banen die verloren gaan bij het verzelfstandigen van de GoTo-producten zal nog bovenop de 1000 ontslagen komen. Al zal de verzelfstandiging mogelijk ook banen gaan opleveren. Citrix heeft eerder al onderzocht of het alle GoTo-software kon verkopen of Citrix in zijn geheel, maar heeft nu onder druk van hedge fund Elliot Management besloten om de software in een zelfstandige onderneming onder te brengen. Elliot Management staat bekend als een activistische aandeelhouder, dit hedge fund koopt een groot aantal aandelen in een bedrijf om vervolgens verandering te eisen.