LG heeft vandaag via een persbericht in Zuid-Korea zijn eigen mobiele betaaldienst aangekondigd met de naam LG Pay. LG werkt samen met twee Zuid-Koreaanse creditcard-maatschappijen om de betaaldienst te lanceren. LG wil de concurrentie aan gaan met Android Pay, Apple Pay en Samsung Pay.

Het was al geen verrassing meer toen duidelijk werd dat LG de merknamen LG Pay en G Pay had vastgelegd in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Nu is dan ook daadwerkelijk bekendgemaakt dat LG met zijn eigen mobiele betaaldienst komt.

Het bedrijf lanceert de betaaldienst als eerste in Zuid-Korea, het bedrijf is daar een samenwerking aangegaan met twee lokale creditcard-maatschappijen genaamd KB Kookmin Card en Shinhan Card. LG stelt samen te werken met deze partijen om via bestaande betaaldiensten LG Pay mogelijk te maken.

LG heeft nog geen presentatie gegeven over zijn betaaldienst, het is dus nog onduidelijk of LG een nieuwe mobiele betaalmethode zal introduceren die wezenlijk anders is dan de concurrentie het afgelopen jaar heeft gepresenteerd. Wil het bedrijf deze concurrentiestrijd winnen dan lijkt een goede unieke mobiele betaalmethode een vereiste te zijn.

LG stelt wel dat LG Pay overal te gebruiken zal zijn en de focus enorm ligt op veelzijdigheid en veiligheid, ongedacht de betaalterminal van de verkopende partij.

Op dit moment heeft Samsung de beste technologie in handen voor een mobiele betaaldienst omdat het ook in staat is om de magneetstrip van een betaalpas te simuleren met een smartphone. Hierdoor kan je met Samsung Pay bij meer betaalterminals terecht dan bij bijvoorbeeld Apple Pay dat afhankelijk is van NFC.

Op dit moment is nog geen enkele mobiele betaaldienst beschikbaar in Nederland of België, het is vooralsnog afwachten welke partij als eerste zijn betaaldienst gaat introduceren in de Benelux.