EU geeft toestemming voor overname Broadcom door Avago

Abonneer je gratis op Techzine!

De Europese Commissie heeft besloten toestemming te geven voor de overname van Broadcom door Avago. Avago maakte in mei bekend Broadcom te willen overnemen voor 37 miljard dollar. Het bedrijf heeft meegewerkt om alle mogelijke bezwaren rond de overname weg te nemen.

De Europese Commissie stelt in een persverklaring dat hoewel beide bedrijven actief zijn in de markt voor halfgeleiders er na de overname nog voldoende concurrentie aanwezig is. De producten die beide bedrijven ontwikkelen vullen elkaar aan en daardoor verandert er niet zoveel in het productaanbod. Zo levert Broadcom universele chips en ontwikkelt Avago echt producten op maat.

De Europese Commissie is verder ook positief over het feit dat Avago ervoor heeft gezorgd dat er niets veranderd in de licentiestructuur van Broadcom. Broadcom heeft veel licenties verkocht aan concurrenten en Avago heeft vastgelegd dat deze partijen in de toekomst nog steeds licenties kunnen afnemen tegen een redelijk tarief. Avago zal niet stoppen met het verstrekken van Broadcom-licenties.

Avago legt in totaal maar liefst 37 miljard dollar (bijna 35 miljard euro) op tafel voor Broadcom.